Hozzávalók:
150 g köles
700 ml mandulatej
3 evőkanál porcukor eritrit
1 citrom leve és héja
1 csipet só
6 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
Tálaláshoz:
Cukormentes málna lekvár
Elkészítés:
A kölest átmossuk,majd egy lábasban a mandulatejjel az eritrit porcukorral és egy csipet sóval lassan megfőzzük, amíg meg nem puhul. Ha elfőtte az összes levet, belerakjuk a citrom levét és héját, és addig főzzük, amíg a citrom levét is felszívta. Ekkor elzárjuk és hagyjuk kihűlni. Ezután kis golyókat formázunk belőle, amit legalább 20 perce hűtőbe teszünk.
A zsemlemorzsát egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, megforgatjuk benne a gombócokat, és ezután fincsi cukormentes lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!