Hozzávalók:
500 g csirkemell
3 evőkanál olívaolaj
400 g csicseriborsó
300 ml víz
1 csipet szegfűszeg, szerecsendió
1 tk őrölt mustármag
1 tk őrölt kardamom
1 tk őrölt kömény, kurkuma, koriander
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 fél citrom
1 db chili
50 g kókuszvaj
1 db narancs
1 csokor petrezselyem
Ízlés szerint fekete olajbogyó
Elkészítés:
Az olívaolajon elkezdjük pirítani a felkockázott csirkemellet, rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát, a felaprított citrom héját, a felkockázott paradicsomot, az olajbogyót, egy kevés chilit és a csicseriborsót. Az egészet jól összeforgatjuk.
Ezután megszórjuk petrezselyemmel, hozzáadjuk a vizet és lefedve 15 perc alatt megpároljuk. A legvégén belerakjuk a vajat, egy narancs héját és a felének a levét, és készen is van ez az isteni étel.