Hozzávalók:
2-3 db cékla
100 g köles
3 marék spenót
5-6 db spárga
6-8 szem koktélparadicsom
ízlés szerint növényi feta sajt
1 csokor bazsalikom
6 evőkanál olívaolaj
1 fél citrom leve
ízlés szerint himalája só, bors
ízlés szerint pirított tökmag
Elkészítés:
A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 1,5 óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk.
A kölest bő, sós, lobogó vízbe dobjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük. A vége felé a fél cm-es darabokra vágott spárgát is beledobjuk. A paradicsomot elfelezzük. A dresszing hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk.Ezután egy tálra halmozzuk a dresszinggel összekevert céklát, kölest, spárgát, paradicsomot és bébispenótot, majd mehet rá a feta és a tökmag is.