2024. április 26. péntek, Ervin nap van. Holnap Zita nap lesz.

Diós Avokádós Petrezselyem saláta

Hozzávalók:
2 db érett avokádó
1 csokor friss petrezselyem
5-6 petrezselyemgyökér
1 db lime
1 csomag növényi feta sajt
100 g dió
Fűszerek:
Himalája só, bors, őrölt kömény, fokhagyma granulátum

Elkészítés:
A petrezselyemgyökeret megpucoljuk, felszeleteljük, összekeverjük a többi hozzávalóval, és 200 fokra előmelegített sütőben 18 percet sütjük. Ezután kivesszük, rádobjuk a diót, és még kb 8 percet sütjük, kihűtjük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, az avokádót elfelezzük, kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk egy fél lime levével. Ezután a feta kivételével mindent összekeverünk, meglocsoljuk még egy kevés lime-lével, majd legvégül a fetával tálaljuk.

További rami konyhája