2021. október 22. péntek, Előd nap van. Holnap Gyöngyi nap lesz.

Baconos karfiol krémleves

Hozzávalók
1 közepes méretű karfiol
Kókuszvaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
450 g füstölt szalonna
500 ml növényi tejszín
1 liter víz
Fűszerek
ízlés szerint himalája só, bors metélőhagyma, chili

Tálaláshoz
Ízlés szerint
reszelt növényi sajt
újhagyma zöldje

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát a kókuszvajon picit megpároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,metélőhagymát és a chilli paprikát, majd együtt pirítjuk tovább. Ezután felöntjük az 1 liter vízzel és hozzáadjuk a karfiol rózsákat. Fedő alatt főzzük a karfiolt amíg szépen összeesik.Közben egy külön serpenyőben megpirítjuk a kockázott füstölt szalonnát és ha kész akkor rakunk félre belőle a tálaláshoz. Amikor megfőtt a karfiol botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a szalonnát és a növényi tejszínt és lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Tálalásnál egy kis reszelt sajttal és apróra vágott újhagymával bolondíthajuk meg

További rami konyhája