Hozzávalók:
1 kg karalábé
1 fej hagyma
700 ml cukormentes kókusz vagy mandulatej
1 db citrom leve
2-3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint himalája só,bors
kókuszolaj
1 evőkanál konjak liszt (keményítő helyett)
Elkészítés:
Egy lábasban közepes lángon felhevítjük az kókuszolajat, majd apróra vágjuk a hagymát, és lepirítjuk rajta. Megpucoljuk a karalábékat, majd apróra vágjuk a héját, a hagymához dobjuk, és tovább pirítjuk.
A karalábét egyforma, apró kockákra vágjuk. A hagymás-karalábéhéjas alapunkat felöntjük 600 ml kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, belefacsarjuk a citrom levét, majd 5-6 percig főzzük. Ezután turmixgépben leturmixoljuk az alapot, és visszaöntjük a lábasba.
Ezután mehetnek bele az apró karalábékockák, és 15-20 perc alatt készre főzzük. Mikor a karalábé készre főtt, két merőkanálnyi levet kiszedünk az alapból, hozzáöntjük a maradék hideg kókusztejet, és elkeverjük benne a konjak lisztett (keményítőt). Ezt a keményítős sűrítést folyamatos kevergetés mellett visszaöntjük a lábasba, majd 3-4 perc főzés után, ha besűrűsödött a karalábéfőzelék, kész is vagyunk vele!