Hozzávalók:
600 g burgonya
30 ml kókuszolaj
1 fej hagyma
1 l víz vagy zöldségalaplé
só
1 fél tk szerecsendió
400 ml kókuszkrém
50 g kókuszvaj
1-2 szál újhagyma
Ízlés szerint mandula
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, és kockákra vágjuk.
Egy lábasban kókuszolajat hevítünk, és lepirítjuk benne az apró kockákra vágott hagymát. Amikor összeesett és üvegesre pirult, hozzáadjuk a krumplit,majd kb. egy percig pirítjuk, majd felöntjük kb. 1 liter vízzel. Amennyiben van zöldségalaplevünk, az még jobb választás. Amikor felforrt, sózzuk, beletesszük a szerecsendiót, és addig főzzük, míg a burgonya puha nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a kókuszkrémet és egy botmixer segítségével összeturmixoljuk.
Ha esetleg túl sűrűnek találjuk a levesünket, akkor némi víz vagy alaplé hozzáadásával beállítjuk az állagát. Végül beletesszük a kókuszvajat is, és meg-megkeverve hagyjuk, hogy elolvadjon benne, ezzel szép fényt és még pompásabb ízt kölcsönözve a levesünknek.
A mandulát egy száraz serpenyőbe tesszük, és a közepesnél kicsit magasabb hőfokon kb. 2 perc alatt szép aranybarnára pirítjuk.