2024. április 26. péntek, Ervin nap van. Holnap Zita nap lesz.

Padlizsános paradicsom leves

Hozzávalók:
2 db padlizsán
5 db paradicsom
1 szál répa
4 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
600 ml paradicsomszósz
500 ml víz
2 csomag mini mozarella golyó
Fűszerek
Himalája só, bors, őrölt kömény
Friss bazsalikom

Elkészítés:
Kókuszolajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és tovább pirítjuk. Ezután felvágjuk félkarikára a répát, majd beletesszük és alaposan lepirítjuk. A padlizsánt meghámozzuk, majd kockákra vágjuk, és egy tálba helyezzük. Besózzuk és 5-10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen és a kesernyés ízéből is veszítse.
Majd ezután beledobjuk a kinyomkodott, átmosott padlizsánt is, tovább pirítjuk, majd jöhet bele a feldarabolt paradicsom. Befűszerezzük, mehet bele a felaprított bazsalikom . Beleöntjük a paradicsomszószt, majd a vízet is. Kb 20 percig főzzük, majd mikor megpuhultak a répák, leturmixoljuk. Kihűtjük, majd amikor kellemesen hűsítőre hűlt, tálalhatjuk. Mozzarellagolyókat szórunk bele, és megszórjuk még egy kevés friss bazsalikommal.

 

További rami konyhája