Hozzávalók:
500 g sárgaborsó
1 fej hagyma
2 db babérlevél
1 teáskanál 10%-os ételecet
himalája só, bors
1 teáskanál füstölt paprika
200 g kolbász
2 fej lilahagyma
Elkészítés:
Egy lábasban, kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a füstölt paprikával, és beledobjuk a babérlevelet. Beleöntjük a sárgaborsót, elkeverjük, felöntjük a vízzel, alaposan sózzuk, és szétesősen puhára főzzük. A végén ízlés szerint egy kis ecetet is adhatunk hozzá.
A tetejére vékonyan felszeleteljük a hagymát, felkarikázzuk a kolbászt, és az utóbbit elkezdjük pirítani egy serpenyőben. Ha elkezdi kiengedni a zsírját, rádobjuk a hagymát, és az egészet jól megpirítjuk. A főzeléket ezzel a feltéttel tálaljuk.