Hozzávalók:
1 fej nagyobb brokkoli
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl kókusztejszín
Fűszerek :himalája só, bors, szerecsendió ízlés szerint
15 dkg szeletelt bacon
Mandula ízlés szerint
Elkészítés:
A rózsáira szedett brokkolit, a vékony karikákra vágott vöröshagymát és a finomra aprított fokhagymát tegyük fel főni 1,5 liter vízben és adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót. Forraljuk jól össze, és amikor a zöldségek megpuhultak, botmixer segítségével turmixoljuk össze. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a kókusztejszínt, majd forraljuk fel ismét. Közben a bacon szalonnát zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk meg. Ha szeretnétek még különlegesebbé tenni a levest akkor a bacon mellett pirított mandulával is megszórhatjuk a levest. [