Hozzávalók:
2 csokor spárga
1 l alaplé
Ízlés szerint himalája só
50 g kókuszvaj
150 ml növényi tejszín
1 fej hagyma
200 g eper
Ízlés szerint szeletelt mandula
Elkészítés:
A kókuszolajat hevítünk egy lábasban, majd üvegesre pirítjuk benne az apró kockákra vágott hagymát. Kb. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a megmosott, megpucolt spárgát, és további 2 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, majd ha felforrt, megsózzuk. Amikor megpuhult a spárga, egy botmixer segítségével összeturmixoljuk a levest. Beletesszük a kókuszvajat, megvárjuk, míg elolvad, majd hozzáöntjük a növényi tejszínt is. Ha újra felforrt, lekapcsoljuk a tűzhelyet. Az epervelőhöz az epret egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt péppé főzzük. A mandulát egy száraz serpenyőben 2-3 perc alatt megpirítjuk, a friss epret pedig nagyon apró kockákra vágjuk. Tányérba szedjük a levest, a tetejét megcsorgatjuk az epervelővel, megszórjuk pirított mandulával, és tálaljuk.