2024. április 19. péntek, Emma nap van. Holnap Konrád, Tivadar nap lesz.

Hideg paradicsom leves

Hozzávalók
50 dkg érett paradicsom 
60 g  bio paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma 
1 ek almaecet 
Himalája só, bors 
Olívaolaj 
2 db főtt házi tojás 
3 szelet serrano sonka 

Elkészítés 

A paradicsomok tetején ejtünk egy x alakú bevágást és egy tálba téve leforrázzuk őket. Egy perc elteltével a paradicsomokat hideg vízbe dobjuk és a héjukat lehúzzuk. Félbevágjuk, a csumájukat kivágjuk, az összeset bedobjuk egy turmixgépbe és jó alaposan összeturmixoljuk. Ha még szeretnétek turbózzátok fel egy kis paradicsompürével, jót fog tenni neki. Dobjátok hozzá a fokhagymát, sót, borsot, az almaecetet . Kezdjétek ismét turmixolni és közben adagoljátok hozzá az olívaolajat.

Lehűtés után lehet is tálalni. Tradicionálisan kockára vágott főtt tojással  serrano sonka darabokkal és kevés olívaolajjal megcsepegtetve kínálják.... Jó étvágyat

További rami konyhája