
Hozzávalók
50 dkg érett paradicsom
60 g bio paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
1 ek almaecet
Himalája só, bors
Olívaolaj
2 db főtt házi tojás
3 szelet serrano sonka
Elkészítés
A paradicsomok tetején ejtünk egy x alakú bevágást és egy tálba téve leforrázzuk őket. Egy perc elteltével a paradicsomokat hideg vízbe dobjuk és a héjukat lehúzzuk. Félbevágjuk, a csumájukat kivágjuk, az összeset bedobjuk egy turmixgépbe és jó alaposan összeturmixoljuk. Ha még szeretnétek turbózzátok fel egy kis paradicsompürével, jót fog tenni neki. Dobjátok hozzá a fokhagymát, sót, borsot, az almaecetet . Kezdjétek ismét turmixolni és közben adagoljátok hozzá az olívaolajat.
Lehűtés után lehet is tálalni. Tradicionálisan kockára vágott főtt tojással serrano sonka darabokkal és kevés olívaolajjal megcsepegtetve kínálják.... Jó étvágyat