2024. április 19. péntek, Emma nap van. Holnap Konrád, Tivadar nap lesz.

Kapros kolbászos zöldbableves

Hozzávalók:
25 dkg kolbász
50 dkg zöldbab
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál bambuszrostliszt
2 dl vegánföl
1 kis csokor kapor
Fűszerek:
só, bors, kömény, fűszerpaprika
Ízlés szerint citromlé

Elkészítés:
A megtisztított, felaprított hagymát megdinszteljük kókuszolajon, a végén hozzáadjuk a fokhagymát is, majd rászórjuk a karikára vágott kolbászt és egy percig pirítjuk. Meghintjük a fűszerpaprikával, rászórjuk a babot, felengedjük vízzel, felforraljuk. Sózzuk, fűszerezzük, majd fedő alatt 20 perc alatt puhára főzzük.
Közben a bambuszrostlisztet simára keverjük a vegaföllel, belekeverjük a felaprított kaprot, egy kevés levessel hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük.

 

További rami konyhája