
Hozzávalók:
2-3 db karalábé
2 fej hagyma
2 evőkanál kókuszvaj
2 evőkanál vegánföl
1 fél citrom leve
Ízlés szerint himalája só, bors
1,5 teáskanál konjak liszt (keményítő helyett)
1 fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
A kókuszvajat felolvasztjuk egy lábasban. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. A karalábé szárát levágjuk, és félretesszük, a zöldséget megtisztítjuk, majd hasábokra vágjuk, és a hagymás alaphoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, majd puhára pároljuk.Amikor már puha a karalábé körülbelül a felét egy turmixgépbe tesszük a főzőlével együtt, hozzáadjuk a vegafölt, a petrezselymet szárával együtt, majd alaposan krémesre zúzzuk, és visszaöntjük a karalábéhoz, majd a főzelék levéből egy merőkanálnyit egy tálba szedünk, kikeverjük a konjak liszttel , a főzelékhez adjuk, és összerottyantjuk. Ízesítjük a citromlével. Én fincsi fasírttal tálaltam!