Hozzávalók:
2 db libanyak
2 db libacomb
2 db libaszárnytő
2 db sárgarépa
2 szál újhagyma
1 db zellergumó
1 dl száraz fehér bor
1 db petrezselyemgyökér
Zöldfűszerek vegyesen:
petrezselyem, zsálya, kakukkfű, rozmaring
Ízlés szerint
himalája só, bors, szerecsendió
1/2 dl növényi tejszín
1 teáskanál konjak liszt
6 dkg reszelt növényi parmezán
2 evőkanál friss citromlé
Elkészítés:
Egy lábosban felhevítjük a libazsírt és a húsokat a félbevágott zellergumóval minden oldalukon jó erősen megpirítjuk. Hozzáadjuk az újhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót és felöntjük a borral. Amikor a bor alkoholtartalma elfőtt, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a húst. Beledobjuk a zöldfűszereket és alacsony lángon, főzni kezdjük a levest. Egy másfél óra elteltével hozzáadjuk a sárgarépát és petrezselyemgyökeret, valamint a citromlevet . További fél órán keresztül főzzük, majd kiszedjük a megfőtt húsokat. A levesből ki szedünk 1 dl levet és összekeverjük a konjak lisztel elkevert tejszínnel, visszaöntjük a lábasba és beleszórjuk a reszelt parmezán felét, majd további 10 percig főzzük. Tálaláskor adjuk hozzá a főtt húst, végül a maradék parmezánnal és friss, finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. [